Skip to main content Search Basket

6 fordeler ved å jobbe i 3D fremfor 2D

Vet du om fordelene ved å jobbe i 3D fremfor 2D? Og hvilken positiv effekt det kan ha for din virksomhet? Vi har samlet de 6 viktigste fordelene til deg her.

1. Du skaper langt bedre design

I en verden som blir mer og mer digital, er 3D nødvendig for å kunne optimalisere og oppnå større innsikt i dine design. 3D er grunnpilaren for å skape de beste og mest kostnadseffektive konstruksjonene, som du kan berike med intelligente data. Hele virksomheten din kan dra nytte av dette. 3D hjelper deg med å øke effektiviteten og få mer ut av designene dine med funksjoner som:

  • avansert analyse og simulering, som kan kontrollere eksempelvis stress, bevegelse, toleranser, avbøyninger osv.
  • automatisere arbeidsflyt
  • visualisering i høy kvalitet, som kan kontrolleres før tegning og produksjon
  • integrering til CAM

Kort fortalt oppnår du derfor en langt større tilfredshet ved å jobbe med en moderne 3D-CAD-løsning som eksempelvis Inventor.

2. Du oppdaterer tegningene dine automatisk

I 2D er en av de store utfordringene at du må oppdatere alle tegningene dine manuelt hver gang du gjør en endring - en langsommere og mer tungvint prosess! Med en 3D-løsning er du alltid sikret at tegningene dine oppdateres automatisk når du for eksempel endrer en del/ - og det gjelder alle steder hvor delen er tatt i bruk.

3. Du reduserer antall feil

Feil i konstruksjonsprosessen kan resultere i uforutsette utgifter. Så desto tidligere du identifiserer potensielle problemer, for eksempel kollisjoner, desto bedre. På en 2D-tegning kan det være vanskelig og tidkrevende å se de mulige feilene og problemene som kan oppstå, og det vil alltid være en risiko at du ikke identifiserer dem - særlig om du jobber med større og mer kompliserte konstruksjoner.

Med en 3D-løsning gjøres feilsøkingen automatisk. Ikke bare reduserer det antall feil og skaper en raskere prosess, men det vil også sikre høyere kvalitet og redusere materialkostnader.

4. Du skaper bedre kommunikasjon og samarbeid

Hvordan visualiserer vi enklest? I 2D kan det være vanskelig å få frem ideene dine, siden det krever en viss teknisk forståelse for å kunne lese en 2D-tegning - du kan ikke anta at alle kundene, eller samarbeidspartnerne, har denne kunnskapen. Derfor er forutsetningene for å få frem budskapet ditt langt bedre i 3D enn i 2D, siden det gjør det mye enklere for mottakeren å forstå konstruksjonene dine gjennom fotorealistiske og detaljerte 3D-modeller og animasjoner.

5. Du styrker salgsarbeidet

Ved å benytte 3D CAD får du et løft i hele virksomheten; f.eks. også i salgs- og markedsavdelingen, som med stor fordel kan benytte bildemateriale og animasjoner fra 3D-modellene dine til å trekke kunder. Fremstillingen i 3D er mer realistisk, noe som skaper en langt bedre virkelighetsfølelse.

6. Du investerer i noe som raskt tjenes inn igjen

3D er ikke en utgift. Investeringen tjenes raskt inn igjen gjennom:

  • høyere produktivitet
  • forbedret produktkvalitet
  • lavere produksjonskostnader
  • mindre uenighet
  • bedre kundeløsninger

Slik kommer virksomheten din i gang

Siden 2D og 3D er kompatibel, kan du ta i bruk 3D i ditt eget tempo, uten at du trenger å bekymre deg over om overgangsfasen vil ha betydning for ditt daglige arbeid. Du kan alltids beholde de allerede eksisterende 2D-designene og overføre dem løpende til 3D.

3D

Vil du vite mer om hvordan din virksomhet kan gjennomføre et skifte fra 2D til 3D? Eller hvordan dere kan utnytte 3D-løsningen deres best mulig?

Legg igjen dine kontaktdetaljer så kontakter vi deg for en uforpliktende rådgivningssamtale. Vi hjelper deg med spørsmål og bidrar med innsikt i hvordan dere kan bytte fra 2D til 3D.

Du kan også lese mer om Autodesk Product Design & Manufacturing Collection, som er den ultimate løsningen for deg som arbeider innenfor industri, design, produktutvikling og produksjon. Her kan du designe, konstruere, kollisjonskontrollere, visualisere og simulere, så du leder prosjektet sikkert gjennom hele prosessen fra konsept til ferdig produkt.

Ønsker du å bli kontaktet?